Everzym Liquid Plus – Enzimkészítmény
Folyékony pektolitikus enzim (Kezelés alacsony hőmérsékleten)
További információk
Tömeg | N/A |
---|
Termékleírás:
Az EVERZYM LIQUID PLUS egy koncentrált folyékony pektolitikus enzim, amely közvetlenül, hígítás nélkül vagy hígítva alkalmazható. Magas pektináz és kifejezetten erős pektinliáz aktivitásának köszönhetően egyaránt hatékonyan hat az oldódó és nem oldódó pektinekre, így ideális fehér és rozé mustok kezelésére. Az EVERZYM LIQUID-nél koncentráltabb formában kifejezetten nehéz körülményekre (már 7C⁰ -tól aktív) kifejlesztve.
Felhasználása:
- Fehér, szabadon elfolyó mustok tisztulásának, tisztításának elősegítésére, felgyorsítására
- Vörös szőlőcefrénél szín és aromakinyerés, illetve későbbi tisztulás, szűrhetőség felgyorsítására
- Az erjedés végén a bor tisztulásának gyorsítására, derítőanyag igényének csökkentése, szűrhetőség javítására és a stabilizáció idejének csökkentése céljából.
Főbb jellemzők:
- Gyorsan és hatékonyan csökkenti a must viszkozitását
- Gyorsítja a szabadon elfolyó must lékinyerését, javítva annak hozamát és csökkentve az üledékképződést
- Megőrzi a szőlőhéj integritását, miközben finoman kioldja az aroma prekurzorokat, aromákat és poliszacharidokat
- Hatékony még kritikus körülmények között is (pH ≤ 3, hőmérséklet ≥ 7°C)
- Alacsony cinnamil-észteráz és antocianáz aktivitással rendelkezik, GMO-mentes, az EU 98/81/EC irányelvének megfelelően előállított termék
Alkalmazás és adagolás:
- Adagolás: 1-3 g/hl cefréhez, musthoz vagy borhoz
- Előkészítés: EVERZYM LIQUID PLUS közvetlenül vagy klórmentes hideg vízben, 1:10 arányban hígítva alkalmazható. Az elkészített oldat megfelelő tárolási körülmények mellett 24 órán át stabil marad és adagolópumpával is alkalmazható.
Az adagolási irányelvek követése ajánlott, azonban a hőmérsékleti viszonyok és a rendelkezésre álló idő függvényében indokolt lehet azok módosítása a kívánt eredmény eléréséhez.
Csomagolás és tárolás:
EVERZYM LIQUID PLUS elérhető 1 kg-os palackokban és 25 kg-os kannákban. A termék 5-15°C közötti hőmérsékleten, hűvös, száraz helyen tárolandó.