Everzym Sur Lies – Enzimkészítmény

Folyékony és komplex pektolitikus enzimkészítmény (Szűrhetőség, Battonage)

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

További információk

Tömeg N/A

Termékleírás:

Az EVERZYM SUR LIES egy folyékony, koncentrált enzimkészítmény pektináz, ß-glükanáz, ß-glikozidáz és proteáz aktivitással. Kiemelkedően bontja a glükánokat és pektineket, gyorsítja a must és bor tisztulását, különösen Botrytis által érintett tételekben. Elősegíti az élesztő- és baktériumsejtek lebomlását, battonage során fokozza a mannoproteinek és poliszacharidok felszabadulását. Csökkenti a fehérjében gazdag fajták habzását és a bentonit igényt.

Főbb jellemzők:

  • Hatékonyan bontja le a szőlőből és az élesztőből származó glükánokat
  • Felgyorsítja a nehezen kezelhető, botritiszes mustok és borok tisztulását és szűrhetőségét
  • Csökkenti a fehérjében gazdag mustok habképződését (például Muskotály, Sauvignon fajták esetén)
  • Csökkenti a borok fehérjestabilizálásához szükséges bentonit mennyiségét
  • Aromafokozó hatása révén elősegíti az aromatikus vegyületek felszabadulását
  • Alacsony cinnamil-észteráz és antocianáz aktivitással
  • GMO-mentes, az EU 98/81/EC irányelvének megfelelően előállított termék

Alkalmazás és adagolás:

  • Adagolás: 3-10 g/hl musthoz vagy borhoz
  • Elkészítés: EVERZYM SUR LIES-t klórmentes hideg vízzel, musttal vagy borral hígítva, homogénen kell elkeverni a kezelendő tömegben. Az oldat stabilitása 24 óra megfelelő tárolási körülmények mellett biztosított.
  • A kezelendő tartály feltöltése közben vagy közvetlenül az után adagolható.

Az adagolási irányelvek követése ajánlott, azonban a hőmérsékleti viszonyok és a rendelkezésre álló idő függvényében indokolt lehet azok módosítása a kívánt eredmény eléréséhez.

Csomagolás és tárolás:

EVERZYM SUR LIES 1 kg-os palackokban és 25 kg-os kannákban érhető el. Tárolása 5-15°C közötti hőmérsékleten, száraz, hűvös helyen ajánlott.