Everzym Sur Lies – Enzimkészítmény
Folyékony és komplex pektolitikus enzimkészítmény (Szűrhetőség, Battonage)
További információk
Tömeg | N/A |
---|
Termékleírás:
Az EVERZYM SUR LIES egy folyékony, koncentrált enzimkészítmény pektináz, ß-glükanáz, ß-glikozidáz és proteáz aktivitással. Kiemelkedően bontja a glükánokat és pektineket, gyorsítja a must és bor tisztulását, különösen Botrytis által érintett tételekben. Elősegíti az élesztő- és baktériumsejtek lebomlását, battonage során fokozza a mannoproteinek és poliszacharidok felszabadulását. Csökkenti a fehérjében gazdag fajták habzását és a bentonit igényt.
Főbb jellemzők:
- Hatékonyan bontja le a szőlőből és az élesztőből származó glükánokat
- Felgyorsítja a nehezen kezelhető, botritiszes mustok és borok tisztulását és szűrhetőségét
- Csökkenti a fehérjében gazdag mustok habképződését (például Muskotály, Sauvignon fajták esetén)
- Csökkenti a borok fehérjestabilizálásához szükséges bentonit mennyiségét
- Aromafokozó hatása révén elősegíti az aromatikus vegyületek felszabadulását
- Alacsony cinnamil-észteráz és antocianáz aktivitással
- GMO-mentes, az EU 98/81/EC irányelvének megfelelően előállított termék
Alkalmazás és adagolás:
- Adagolás: 3-10 g/hl musthoz vagy borhoz
- Elkészítés: EVERZYM SUR LIES-t klórmentes hideg vízzel, musttal vagy borral hígítva, homogénen kell elkeverni a kezelendő tömegben. Az oldat stabilitása 24 óra megfelelő tárolási körülmények mellett biztosított.
- A kezelendő tartály feltöltése közben vagy közvetlenül az után adagolható.
Az adagolási irányelvek követése ajánlott, azonban a hőmérsékleti viszonyok és a rendelkezésre álló idő függvényében indokolt lehet azok módosítása a kívánt eredmény eléréséhez.
Csomagolás és tárolás:
EVERZYM SUR LIES 1 kg-os palackokban és 25 kg-os kannákban érhető el. Tárolása 5-15°C közötti hőmérsékleten, száraz, hűvös helyen ajánlott.