Everzym XPL – Enzimkészítmény
Folyékony pektolitikus enzimkészítmény (Hideg maceráció, préselés alacsony nyomáson)
További információk
Tömeg | N/A |
---|
Termékleírás:
Az EVERZYM XPL egy koncentrált, folyékony pektolitikus enzim, amely 7 °C-tól és alacsony pH mellett is aktív. Növeli a színlé hozamát, javítja a hideg maceráció hatékonyságát, miközben minimálisra csökkenti a héjból és magból származó fenolos kioldódást. Kiemelten ajánlott színes héjú fehér fajták (pl. Pinot Gris, Cserszegi Fűszeres) esetén. Csökkenti a must zavarosságát és az üledékképződést, segítve a kíméletes, alacsony nyomású préselést.
Főbb jellemzők:
- Felgyorsítja a lékinyerést, növeli a hozamot és csökkenti az üledékképződést
- Megőrzi a szőlőhéj integritását, minimalizálja a héjból és magból kioldódó fenolos anyagokat
- Gyengéden segíti elő az aroma- és poliszacharid-prekurzorok kinyerését
- Hatékony kritikus körülmények között is (pH ≤ 3, hőmérséklet ≥ 7°C)
- Alkalmas korai szüretekhez és éretlenebb szőlő feldolgozásához
- Gyorsítja a mustok tisztulását és a szűrhetőséget, javítja a mustok általános minőségét (aroma és szerkezet)
- GMO-mentes, az EU 98/81/EC irányelvének megfelelően előállított termék
Alkalmazás és adagolás:
- Adagolás: 1-5 g/hl
- Hígítás: Klórmentes hideg vízben 1:10 arányban elkeverve. Az elkészített oldat 24 óráig stabil marad megfelelő tárolási körülmények között, adagolópumpával is használható.
- Ajánlott közvetlenül a szőlőprésbe vagy a macerációs tartály feltöltése során adagolni.
Az adagolási irányelvek követése ajánlott, azonban a hőmérsékleti viszonyok és a rendelkezésre álló idő függvényében indokolt lehet azok módosítása a kívánt eredmény eléréséhez.
Csomagolás és tárolás:
EVERZYM XPL elérhető 1 kg-os palackokban és 25 kg-os kannákban. A terméket 5-15°C közötti hőmérsékleten, hűvös és száraz helyen ajánlott tárolni.