Everzym XPL – Enzimkészítmény

Folyékony pektolitikus enzimkészítmény (Hideg maceráció, préselés alacsony nyomáson)

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

További információk

Tömeg N/A

Termékleírás:

Az EVERZYM XPL egy koncentrált, folyékony pektolitikus enzim, amely 7 °C-tól és alacsony pH mellett is aktív. Növeli a színlé hozamát, javítja a hideg maceráció hatékonyságát, miközben minimálisra csökkenti a héjból és magból származó fenolos kioldódást. Kiemelten ajánlott színes héjú fehér fajták (pl. Pinot Gris, Cserszegi Fűszeres) esetén. Csökkenti a must zavarosságát és az üledékképződést, segítve a kíméletes, alacsony nyomású préselést.

Főbb jellemzők:

  • Felgyorsítja a lékinyerést, növeli a hozamot és csökkenti az üledékképződést
  • Megőrzi a szőlőhéj integritását, minimalizálja a héjból és magból kioldódó fenolos anyagokat
  • Gyengéden segíti elő az aroma- és poliszacharid-prekurzorok kinyerését
  • Hatékony kritikus körülmények között is (pH ≤ 3, hőmérséklet ≥ 7°C)
  • Alkalmas korai szüretekhez és éretlenebb szőlő feldolgozásához
  • Gyorsítja a mustok tisztulását és a szűrhetőséget, javítja a mustok általános minőségét (aroma és szerkezet)
  • GMO-mentes, az EU 98/81/EC irányelvének megfelelően előállított termék

Alkalmazás és adagolás:

  • Adagolás: 1-5 g/hl
  • Hígítás: Klórmentes hideg vízben 1:10 arányban elkeverve. Az elkészített oldat 24 óráig stabil marad megfelelő tárolási körülmények között, adagolópumpával is használható.
  • Ajánlott közvetlenül a szőlőprésbe vagy a macerációs tartály feltöltése során adagolni.

Az adagolási irányelvek követése ajánlott, azonban a hőmérsékleti viszonyok és a rendelkezésre álló idő függvényében indokolt lehet azok módosítása a kívánt eredmény eléréséhez.

Csomagolás és tárolás:

EVERZYM XPL elérhető 1 kg-os palackokban és 25 kg-os kannákban. A terméket 5-15°C közötti hőmérsékleten, hűvös és száraz helyen ajánlott tárolni.