Termékleírás:
A Bucher Vaslin Lexy X-Low kompakt, rugalmas megoldás a borok alkoholfokának finomhangolására. A „soft” vákuum-technológia max. 35 °C-on dolgozik, így megőrzi a bor természetes aromáit és ízegyensúlyát. Opcionális aromavisszanyeréssel és rektifikációval a veszteségek minimálisra csökkenthetők. A gép szűretlen mustok és borok kezelésére is alkalmas, mobil és helytakarékos kialakítású.
Technikai adatok
Modell | Hossz (mm) | Szélesség (mm) | Magasság (mm) | Saját tömeg (kg) | Tápellátás | Hűtőteljesítmény* | 1% vol csökkentéshez tipikus átfolyás | Minimális tétel |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
X-Low 1 | 760 | 625 | 1 750 | 180 | 230 V AC – 50 Hz | 1,6 kW @ 12 °C | — | 0,5 L |
X-Low 10 | 1 150 | 760 | 1 800 | — | 380 V – 16 A | 10 kW @ 12 °C | 400 L/h (−1% vol) | 200 L |
X-Low 10 Booster | 1 150 | 760 | 1 800 | — | 380 V – 32 A | 20 kW @ 12 °C | 800 L/h (−1% vol) | 200 L |
* Hűtőkör igény. Adatok a gyári adatlapból.
Előnyök
Kíméletes technológia
Vákuum-elpárologtatás max. 35 °C-on: az organoleptikai tulajdonságok megőrzése mellett történik az alkohol csökkentése vagy a must koncentrálása.
Rugalmasság és sokoldalúság
0,5–több % vol állítás; szűretlen mustok és borok kezelése; használható a borkészítés több szakaszában is (alkoholcsökkentés, mustkoncentrálás).
Kompakt, mobil kivitel
Könnyen telepíthető és üzemeltethető szűk pinceterekben is.
Funkciók és opciók
-
Vacuum Vortex – rendkívül kompakt, hatékony vákuum-technológia.
-
Aromavisszanyerés + rektifikáció (opció) – az illékony aromák visszaintegrálhatók a végborba, a volumenveszteség minimalizálásával.
-
Booster opció – az X-Low 10 teljesítménye 400 L/h-ról 800 L/h-ra növelhető −1% vol beavatkozásnál.
A Lexy X-Low segítségével pincészete precízen, kíméletesen és megbízhatóan állíthatja be a borok egyensúlyát – miközben a minőség és az aromaintenzitás megőrzése az első.