Polisac Red
Speciális élesztősejtfal alapú készítmény vörösborokhoz (Poliszacharid + Mannoprotein)
További információk
Tömeg | 1 kg |
---|
Termékleírás:
A POLISAC RED egy speciális élesztősejtfal alapú készítmény, amelyet Saccharomyces cerevisiae törzsből állítanak elő. Vörösborokhoz kifejlesztett, poliszacharidokban és mannoproteinekben gazdag erjesztési segédanyag. A poliszacharidok gátolják a polifenolok kiválását és finomítják a tannin struktúrát. Mannoportein tartalma pedig teltséget és testet kölcsönöz a bornak.
Alkalmazása különösen ajánlott a vörösborok készítésének kezdeti szakaszában, az erjedés elején. Kiváló választás, ha fiatal, lágyabb és teltebb borokat szeretnénk készíteni, valamint ha csökkenteni kívánjuk az összehúzó tanninok és zöld aromák jelenlétét.
Főbb jellemzők:
- Gazdag mannoprotein tartalma révén javítja a bor teltségét és volumenét
- Erőteljes antioxidáns hatással bír, védi a vörösborok polifenoljait a kicsapódástól
- Csökkenti a borok zöld jegyeit és enyhíti a fanyarságot, megőrizve a vörös-ibolya színtónust
- Különösen hatékony korai fermentációs fázisban, fejtéskor vagy első fejtésnél
- Megvédi a bort a húzós, zöld tanninos és vegetális ízektől
- Kiemeli és stabilizálja a vörös-lilás árnyalatokat
- GMO-mentes termék, az EU előírásainak megfelelően előállítva
Alkalmazás és adagolás:
- Adagolás erjedés kezdetén: 20 g/hl
- Adagolás kész borokhoz (korrekció céljából): 20 g/hl
- Előkészítés: POLISAC RED-et kis mennyiségű mustban, borban vagy vízben oldjuk fel (1:10 arányban), majd egyenletesen adagoljuk a kezelendő mennyiséghez. Homogenizálás pumpálással ajánlott.
Csomagolás és tárolás:
POLISAC RED 1 kg-os csomagokban érhető el. Tárolása hűvös, száraz helyen ajánlott, felbontás után célszerű mielőbb felhasználni.