Tejsav 80%-os

Borászati savszabályozásra és ízharmonizációra

További információk

Termékleírás

A Tejsav (Lactic Acid – E270) egy természetes eredetű, 80%-os koncentrációjú szerves sav, amely kiválóan alkalmas vörösborok savszabályozására és ízharmonizációjára. Alkalmazása során enyhe savfokozás érhető el, mely hozzájárul a bor üdeségéhez és stabilitásához. Élelmiszerekben antioxidánsként, savanyúságot szabályozó anyagként és tartósítószerként is használják.

Főbb tulajdonságok:

  • Koncentráció: 80% tejsav

  • Élelmiszer- és borászati minőség

  • E-szám: E270

Borászati alkalmazás:

  • Vörösborok savszintjének emelésére

  • Ízprofil harmonizálására

  • Adagolás: 100 g/hl tejsav → 0,8 g/l savemelkedést okoz

  • Alkalmazás mindig érzékszervi és laboratóriumi vizsgálat alapján

Tárolás:
Hűvös, száraz, jól szellőző helyen, szagoktól elkülönítve.