Termékleírás
A Tejsav (Lactic Acid – E270) egy természetes eredetű, 80%-os koncentrációjú szerves sav, amely kiválóan alkalmas vörösborok savszabályozására és ízharmonizációjára. Alkalmazása során enyhe savfokozás érhető el, mely hozzájárul a bor üdeségéhez és stabilitásához. Élelmiszerekben antioxidánsként, savanyúságot szabályozó anyagként és tartósítószerként is használják.
Főbb tulajdonságok:
-
Koncentráció: 80% tejsav
-
Élelmiszer- és borászati minőség
- E-szám: E270
Borászati alkalmazás:
-
Vörösborok savszintjének emelésére
-
Ízprofil harmonizálására
-
Adagolás: 100 g/hl tejsav → 0,8 g/l savemelkedést okoz
-
Alkalmazás mindig érzékszervi és laboratóriumi vizsgálat alapján
Tárolás:
Hűvös, száraz, jól szellőző helyen, szagoktól elkülönítve.