Keresés:
 Mycoferm CRU 05

Termőhely és fajtaspecifikus, prémium vörösborok erjesztéséhez.
Saccharomyces Cerevisiae var Bayanus


Származása:
Olaszország, Piemont vidéke

Általános jellemzők és alkalmazás:
A Mycofer CRU 05 fajélesztőt prémiumkategóriás vörösborok készítéséhez szelektáltak, kiemelve valamely különleges fajta (pl. Nebbiolo, Sangiovese, Cabernet, Pinot nero, Primitivo) vagy a terroire (termőhely) sajátosságait.
A MYCOFERM CRU 05 olyan élesztőtörzs, amely magas alkoholhozamnál is életképes, rövid lappan-gási idővel indítja az erjesztést és tág határok között alkalmazkodik a hőmérséklethez. Egyik sajátos-sága a magas glicerol termelés, amely teltté, selymessé, bársonyossá teszi a borokat.
A MYCOFERM CRU 05 olyan száraz aktív élesztő, amely eredete miatt alkalmas értékes kék szőlő erjesztésére hűvös és meleg területeken egyaránt. 
Az élesztőt a technikai jellemzői alapján a követ-kezőalkalmazásokhoz ajánljuk:

  • Magas cukortartalmú mustok (cefre) erjesztéséhez
  • Maradék cukor nélküli erjesztésekhez
  • Hideg körülmények között zajló erjesztésekhez,
  • Harmonikus, bársonyos vörösborok készítéséhez,
  • Megakadt erjedések újraindításához,
  • MLF beindulásának elősegítéséhez


Borászati jellemzők:
Koncentráció:   25 x1012 db élő sejt/g
Erjesztés:  16 és 30 0C között
Cukor/alkohol hozam:  16,5 g cukor / 1% alkohol
Alkoholtolerancia:  16% vol.
Habtermelés/habzás:  minimális
Glicerol termelés:  8-10 g/l induló cukortartalomtól függően
Illósav termelés:  nagyon alacsony
Acetaldehid termelés:  alacsony
Magasabb rendű alkoholok termelése:  alacsony
H2S termelés:  nincs
SO2 termelés:  nincs

Adagolás:
A MYCOFERM CRU 05 javasolt adagolása normál körülmények között 20 g/hl. Kritikus esetben (pl. erjedés leállása magas alkoholtartalom mellett) javasoljuk nagyobb adag használatát, esetleg anyaélesztő készítését is..
FONTOS: A MYCOFERM CRU 05 tulajdonságainak a teljesebb kihasználásához különösen javasolt a biológiai szabályzók alkalmazása úgy, mint ZIMOVIT, NUTROZIM és CREAFERM.

Használati utasítás:

Készítsen egy tiszta vödörben a MYCOFERM CRU 05  minden kilogrammjához 10 liter 5%-os cukoroldatot. Lehetőség szerint használjon klórmentes vizet, 35-38 0C hőmérsékleten. Az oldat óvatos kevergetése mellett adja hozzá az élesztőt. 10 perc után óvatosan keverje meg újra és várjon újabb 10 percet a rehidratáláshoz. A következő 10 perc során (összesen tehát 30 percen belül) adja hozzá az élesztőt az erjesztendő borhoz ügyelve arra, hogy a biomassza és az erjesztendő bor hőmérséklete közötti különbség ne legyen több, mint 10 0C. Amennyiben ez elkerülhetetlen, úgy biztosítson fokozatos akklimatizálódást!
Az élesztő tápanyagot mindig csak a teljes mennyiség élesztővel történő beoltása után, az erjesztő tartályba adagoljuk, lehetőleg 2 vagy 3 részletben.

Csomagolás, tárolás:
500 g-os vákuumcsomag 10 kg-os doboz
Tárolja eredeti csomagolásban 5 és 15 0C között száraz helyen. A felbontott csomagot zárja vissza és tartsa hűtőben + 4 0C-on.

  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép