Keresés:
 Mycoferm CRU-31

Szárított aktív élesztő a törzsből, amelyet különleges tulajdonságai alapján fiatal, gyümölcsös  fehérborok készítése mellett komplex, érlelésre szánt borok készítéséhez szelektáltak.
Saccharomyces Cerevisiae var. Bayanus


Általános jellemzők és alkalmazás:
A MYCOFERM CRU-31 képes a arra, hogy kritikus körülmények között erjesszen, például tisztított mustnál, alacsony hőmérsékleten és reduktív környezetben. Mindemellett kiemeli a bor virágillatú és trópusi gyümölcsökre emlékeztető aromáit. A MYCOFERM CRU-31 jellemzője a fokozott poliszac-harid termelés, amely jelentős mértékben hozzájárul a bor ízbeli komplexitásának kialakulásához, az egyensúlyhoz és érzékszervi stabilitásához.
A MYCOFERM CRU-31 tehát olyan szárított aktív élesztő, amely a fehérborok készítésénél a követke-ző célok megvalósítására alkalmas:

  • Trópusi gyümölcsös, zöldalmás stb. illetve virágos jegyekkel rendelkező bor készítése, amely jelentős mértékben függ az erjesztendő must jellegétől és a  „borász stílusától”.
  • Erjesztés <16 0C hőmérsékleten, amikor a fajtára jellemző íz- és illatanyagokat emeli ki
  • Erjesztés  >18 0C hőmérsékleten, amely esetben a glicerol és a poliszacharidok termelése fokozódik
  • Reduktív típusú borok készítése acéltartályban,
  • Fahordós erjesztés, finomseprőn tartás az erjesztést követően

A MYCOFERM CRU-31 élesztő sokszínűségét mutatja, hogy ugyanarról a szőlőterületről származó, ugyanabból a szőlőfajtából, eltérő szüreti időpontban szüretelt és eltérő hőfokon erjesztett tételekkel más-más típusú bort készíthetünk úgy, hogy mégis maradnak közös vonások.
Különösen Tokaj-hegyalján érvényesül ez a sokszínűség, mert a tokaji száraz szamorodni, illetve az aszú erjesztés mellett a reduktív típusú tokaji borok MYCOFERM CRU-31 élesztővel való erjesztései
rendkívül szép eredményt adnak.  

Borászati jellemzők:
Besorolás:  Saccharomyces cerevisiae var. Bayanus
Koncentráció:  25 x1012 db élő sejt/g
Erjedési hőmérséklet:  10 és 25 0C között
Cukor/alkohol hozam:  16,3 g cukor/1% alkohol
Alkoholtolerancia:  16,5 % vol.
Habképzés:  alacsony
Glicerol termelés:  közepes
Illósav termelés:  nagyon alacsony
Acetaldehid termelés:  nagyon alacsony
Magasabb rendű alkoholok termelése:  alacsony
H2S termelés:  alacsony
SO2 termelés:  nagyon alacsony
Killer aktivitás:  van

Adagolás:
A MYCOFERM CRU 31 javasolt adagolása normál körülmények között 20 g/hl. Kritikus esetben (pl. erjedés leállása magas alkoholtartalom mellett) javasoljuk nagyobb adag használatát, esetleg anyaélesztő készítését is..
FONTOS: A MYCOFERM CRU 31  tulajdonságainak a teljesebb kihasználásához különösen javasolt a biológiai szabályzók alkalmazása úgy, mint ZIMOVIT, NUTROZIM és CREAFERM.

Használati utasítás:
Készítsen egy tiszta vödörben a MYCOFERM CRU 31  minden kilogrammjához 10 liter 5%-os cukoroldatot. Lehetőség szerint használjon klórmentes vizet, 35-38 0C hőmérsékleten. Az oldat óvatos kevergetése mellett adja hozzá az élesztőt. 10 perc után óvatosan keverje meg újra és várjon újabb 10 percet a rehidratáláshoz. A következő 10 perc során (összesen tehát 30 percen belül) adja hozzá az élesztőt az erjesztendő borhoz ügyelve arra, hogy a biomassza és az erjesztendő bor hőmérséklete közötti különbség ne legyen több, mint 10 0C. Amennyiben ez elkerülhetetlen, úgy biztosítson fokozatos akklimatizálódást!
Az élesztő tápanyagot mindig csak a teljes mennyiség élesztővel történő beoltása után, az erjesztő tartályba adagoljuk, lehetőleg 2 vagy 3 részletben.

Csomagolás, tárolás:
500 g-os vákuumcsomag 10 kg-os doboz
Tárolja eredeti csomagolásban 5 és 15 0C között száraz helyen. A felbontott csomagot zárja vissza és tartsa hűtőben + 4 0C-on.

  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép