Keresés:
 Nooxid

Oxidáció gátló, vasstabilizáló anyag borászati célra.

 Az anyag összetétele és tulájdonságai:
 
A NOOXID kiemelkedő antioxidáns hatással rendelkező komplex termék.
 
Kiváló hatása az egyes összetevők tulajdonságainak összeadódásából ered, pontosabban:
 
  • az aszkorbinsav redukáló hatásának köszönhetően meggátolja a bor színváltozását.
  • a citromsav akadályozza a kicsapható vas komplex képződését.
  • a kén-dioxid tartalom, csökkenti a redoxpotenciált, vagyis hozzájárul a redukált környezet fenntartásához, következésképpen a redukált környezetben optimálisan tudnak fejlődni
  • az illat és zamatanyagok, megtartva a jellemző színt, tükrösséget és a bor eredeti "bukéját" még a hosszú érlelés során is.
 Felhasználás:
 
A NOOXID termék mindenfajta borhoz használható, de különösen az alacsony alkoholtartalmú, alacsony savtartalmú, mérsékelten magas vastartalmú borokhoz. Amennyiben a kezelendő bor mért vastartalma (ferroigénye) meghaladja a 4 mg/l értéket, a NOOXID-os kezelés már nem garantálja a kellő stabilitást a vasas és rezes törésekkel szemben, ekkor más fémtelenítő eljárást kell alkalmazni! 
 
Alkalmazás:
 
A NOOXID terméket kevés borban fel kell oldani, majd köráramoltatással a kezelendő borhoz adni, elkerülve az oxigén bevitelét. Mivel utólagos kiválásokat nem okoz az anyag, ezért egyaránt használható az utolsó szűrés előtt vagy után.
 
Adagolás:
 
10-30 g/hl  a kezelendő bor karakterétől függően. 
 
Csomagolás:   20 kg-os bélelt papírzsák
                       1kg-os tasak
 

OÉTI szám: 1512/2000/2

  
 Nooxid
Kérjük, válasszon terméket a bal oldali menü segítségével!
  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép