Oxidáció gátló, vasstabilizáló anyag borászati célra.
Az anyag összetétele és tulájdonságai:
A NOOXID kiemelkedő antioxidáns hatással rendelkező komplex termék.
Kiváló hatása az egyes összetevők tulajdonságainak összeadódásából ered, pontosabban:
-
az aszkorbinsav redukáló hatásának köszönhetően meggátolja a bor színváltozását.
-
a citromsav akadályozza a kicsapható vas komplex képződését.
-
a kén-dioxid tartalom, csökkenti a redoxpotenciált, vagyis hozzájárul a redukált környezet fenntartásához, következésképpen a redukált környezetben optimálisan tudnak fejlődni
-
az illat és zamatanyagok, megtartva a jellemző színt, tükrösséget és a bor eredeti "bukéját" még a hosszú érlelés során is.
Felhasználás:
A NOOXID termék mindenfajta borhoz használható, de különösen az alacsony alkoholtartalmú, alacsony savtartalmú, mérsékelten magas vastartalmú borokhoz. Amennyiben a kezelendő bor mért vastartalma (ferroigénye) meghaladja a 4 mg/l értéket, a NOOXID-os kezelés már nem garantálja a kellő stabilitást a vasas és rezes törésekkel szemben, ekkor más fémtelenítő eljárást kell alkalmazni!
Alkalmazás:
A NOOXID terméket kevés borban fel kell oldani, majd köráramoltatással a kezelendő borhoz adni, elkerülve az oxigén bevitelét. Mivel utólagos kiválásokat nem okoz az anyag, ezért egyaránt használható az utolsó szűrés előtt vagy után.
Adagolás:
10-30 g/hl a kezelendő bor karakterétől függően.
Csomagolás: 20 kg-os bélelt papírzsák
1kg-os tasak
OÉTI szám: 1512/2000/2