Kombinált stabilizáló szer borászati célra.
A termék leírása:
A SORBO C kombinált termék, melynek biológiai és vegyi stabilizáló hatása van. A káliumszorbát és a kálium metabiszulfit kombinációjának köszönhetően kiváló gátló hatást biztosít az élesztőgombák ellen, a maradék cukrot tartalmazó, vagy az utólag édesített borokban. A fizikai és vegyi stabilitás az antioxidáns hatásból adódik, amelyet az aszkorbinsav biztosít a terméknek a szabad kénessavtarta-lommal együtt.
Összetétel:
Kálium szorbát: 67,5 %, kálium metabiszulfit: 25% aszkorbinsav: 7,5%.
Felhasználás:
A SORBO C stabilizáló szerrel bármely bor kezelhető, de alkalmazása különösen olyan pincészetek-nél praktikus, ahol egyébként nincsenek meg a kellő technológiai feltételek, így más módon nem biztosítható a kellő borstabilitás.
A SORBO C a kistermelői édes borok klasszikus kezelőanyaga. A kezelés idejét úgy válasszuk meg, hogy a fogyasztásig eltelt idő alatt a szorbinsav bomlása ne indulhasson el, mert ez kellemetlen muskátli illatot okozhat!
Alkalmazás:
Az előzetesen meghatározott mennyiségű terméket közvetlenül a kezelendő borhoz adjuk előzetes feloldás nélkül, gondoskodva a megfelelő oldódásról. Az adagolás során és utána javasolt szivattyús köráramoltatással mozgásban tartani a bort a homogenitás érdekében.
Adagolás: 20-40 g/hl
Az adagolásnál vegyük figyelembe hogy 40 g/hl SORBO C adja a törvényben megengedett 27 g/hl
(268 mg/l) káliumszorbát tartalmat!
Csomagolás: 1 kg-os vákuumtasakban.