Szemcsés bentonit
Műszaki jellemzők:
A Bentoflash egy speciális szemcsés bentonitból készült, fehérje stabilizálására használatos, szervetlen derítőanyag, az alábbi sajátosságokkal:
- A szemcsés forma kiküszöböli a használatkor képződő kellemetlen por keletkezését.
- A montmorillonit kolloidális sajátosságaiból és a nagyfokú diszpergáló képességből adódóan növeli a fehérje adszorbciós képességet és a derítés hatékonyságát.
- Magas fokú proteinmentesítési képessége miatt alacsony dózis szükséges, amit a közvetlen adagolás ugyancsak fokoz.
- A hagyományos bentonitokhoz képest rövidebb vízfelvételi idő.
- Gyors és tömör szedimentáció.
Magas szintű tisztaság, ami biztosítéka a finom illatok, fajta és évjárat jegyek megmaradására a derítés után is.
Felhasználás:
Tulajdonságai révén a Bentoflash ideális a mustokban, borokban és ecetekben található fehérjék megkötésére, különös tekintettel:
- az endogén vagy exogén enzimek tevékenységének megakadályozására (oxidáz, pektináz, ß-glükozidbontó enzim, ß-glükanáz);
- olyan esetekre, amikor a víz felvételi idő rövid, de mégis nagyfokú diszperziós és proteinmentesítő bentonitra van szükség;
Adagolás: 20-80g/hl
Használati utasítás:
A Bentoflash vízfelvétele hideg vízben 1:10 arányban igen gyors, de 1:20 arány mellett növekszik a hatásfoka. Amennyiben mechanikai keverőeszközzel oszlatjuk szét, akkor röviddel a vízben való homogén feloldódás után használható.
Csomagolás: 1 kg-os tasakokban, ill. 25 kg-os zsákokban.
Sajátosságok:
Összetétel: E 558 nátrium által aktivált bentonit Montmorillonit: >90% Szín: Fehéres-szürke Proteinmentesítő képesség (CODEX módszer): >85% Nedvesség: 9,5-11,5% Szemcseszerkezet: 0,45-1,7 mm |
Vegyelemzés (%)
SiO2 : 56-57 Al2O3: 19-19,5 TiO2: 0,77-0,80 Fe2O3: 4,7-4,8 P2O5: 0,24-0,26 MnO: 0,04-0,05 MgO: 4,20-4,25 CaO: 2,82-2,84 K2O: 0,70-0,72 Na2O: 3,33-3,35 |
Oldódó fémek:
Fe: < 0,2% Na: < 1,5% Ca: < 2,5% Pb: < 6 ppm (milliomod rész) Egyéb nehézfémek: < 10 ppm (milliomod rész) |