Derítő és stabilizáló hatású bio-aktiváló szer erjesztéshez
Műszaki tulajdonságok és felhasználás:
A ZIMOCELL CBC egy különleges módon kifejlesztett tökéletes segédeszköz, a fehér- és rosé típusú pezsgőbor mustok erjesztésének és újraerjesztésének megfelelő módon való kezelésére.
A ZIMOCELL CBC a folyamat különböző fázisaiban hat, mint fizikai serkentőszer, mint derítő és stabilizáló hatóanyag, amely aromásabb és testesebb borokat eredményez.
A ZIMOCELL CBC segíti a pinceműveleteket a következő néhány funkciónak köszönhetően:
Derítő és stabilizáló hatás az oxidáló enzimekre (laktáz, tirozináz), a fémekre, proteinekre különös tekintettel az instabil színezőanyagokra.
Erőteljes hatás a fermentációt gátló anyagokra (pl. zsírsavak).
Az erjedés ideje alatt az élesztő fizikai serkentése és annak a bortól való gyors elválasztása az erjesztés befejeztével. Az üledék tömörebb, könnyebben szűrhető lesz és gyorsan le fog ülepedni a tartály fenekére.
Összetétel:
Alfa-cellulóz, kálium-kazeinát, koncentrált montmorillonit .
Adagolás és használati utasítás:
20 - 50 g/hl tiszta mustok és borok esetében
50 - 100 g/hl nagy mennyiségű szuszpendált anyagot tartalmazó mustoknál
Oldja fel vízben a ZIMOCELL CBC-t (1:10 arányban), majd lassú vízsugárban adagolja a musthoz vagy borhoz.
Csomagolás:
1 kg-os zacskókban, 20 kg-os dobozokban (Termékkód: ZIMC 1).
20 kg-os dobozokban (Termékkód: ZIMC 20)
Ez a készítmény nem tekinthető ártalmasnak; ezért anyagbiztonsági adatlap sem szükséges hozzá.