Kénező folyadék borászati felhasználásra.
A készítmény ismertetése:
A STERISOL készítmény az összezúzott szőlőhöz és a musthoz adható. A nitrogénes alkotóelem jelenléte táplálja az élesztőgombákat, a kénessav antiszeptikus hatása pedig véd az oxidációtól.
A STERISOL elősegíti az optimális erjesztést, csökkenti az illósav kialakulásának lehetőségét, fokozza a színstabilitást és egészséges illatú, jól tárolható bort eredményez.
Használata:
A STERISOL-t a szőlő zúzása közben a zúzó-bogyózó gépbe vagy a fogadógaratba adagoljuk, illetve a cefrevezetékbe gépi adagolóval folyamatosan injektáljuk be!
A STERISOL alkalmazásának előnyei:
-
a felszabaduló NH3 (ammónia) segíti az élesztősejtek tápanyaghoz jutását,
-
a kénessav, a szelektív hatásának köszönhetően gátolja a nemkívánatos, vad élesztők szaporo-dását
-
oxidáció gátló hatása védi a bor színét és illatát, azáltal, hogy a polifenol-oxidáz (lakkáz) enzim termelődését gátolja,
-
vörös szőlőre színkioldó hatást fejt ki.
A készítmény összetétele:
A használat során fellépő veszélyek:
-
R 31 Savval érintkezve mérgező gázok képződnek.
-
R 36/37 Szemizgató hatású, izgatja a légutakat.
-
S 26 Ha szembe kerül bő vízzel ki kell mosni és azonnal orvoshoz kell fordulni.
Csomagolás: 25 kg-os PE. kanna.
1 kg-os flakon.