Tannin fehér borokhoz
A termék leírása:
Napjainkban a fehér szőlő normál feldolgozása során a must nem érintkezik számottevő ideig a szőlő-
bogyó tanninban gazdag részeivel, mint például a bogyóhús, mag, stb. Ez azt eredményezi, hogy a bor szerkezete szegényes, „vékony” testetlen lesz. Különösen igaz ez száraz évjáratokban, akkor, amikor a szüretelt szőlő sovány, tápanyagban szegény talajon fejlődött, vagy a hektáronkénti termés-hozam nagy volt.. Olyan esetekben tehát, amikor a fehérbor nem tartalmaz megfelelő mennyiségű tannint, ajánlott a TANBLANCHE hozzáadása. Ezzel nemcsak a bor struktúráján tudunk javítani, hanem az eltarthatósági időt is növeljük, mivel a tannin leköti a borban oldott oxigént.
A TANBLANCHE tehát teltséget, testességet kölcsönöz a fehér boroknak, ugyanakkor a nemkívánatos fehérjeanyagokat is megköti.
Megjelenési formája: világos, tört fehér (beige) színű por, jellegzetes fanyar, tannin illattal.
Alkalmazás:
A terméket 10-szeres mennyiségű, meleg, ásványi sóktól mentes (desztillált) vízben oldjuk fel, majd
állandó keverés mellett adjuk a kezelendő bormennyiséghez. Javasolt motoros keverőszerkezet, vagy keringető szivattyú használata.
Adagolás:
A fehérítő és ízjavító hatás fokozására: 5-15 g/hl.
Csomagolás:
1 kg.-os vákuumtasak.
Fizikai, kémiai jellemzők:
Tannin: 90 %
Nem tannin: 5 %
Oldhatatlan anyagok: 0,01 %
Nedvesség: 4,5 %
Hamu: kevesebb, mint 0,35 %
0,4 %-os oldat pH-ja 3
Gumi és dextrin: megfelel az FCC teszten
Gyanta jellegű anyagok: megfelel az FCC teszten