Speciális szerkezetjavító anyag a borok testességének, érzékszervi tulajdonságainak fokozásához.
Általános jellemzők és alkalmazások:
A TANPLENUM egy új fejlesztés eredménye, amely jó minőségű francia tölgyfa tannin (Quercus Robur és Quercus Petraia tölgyből) és szőlő poliszaccharid új formátumú keveréke.
Az alapanyagok gondos válogatása és kezelése eredményezi a TANPLENUM kiegyensúlyozottan jó
minőségét. Nagy segítséget jelent a borászoknak a borok végső szerkezetének, komplex jellegének kialakításában. Használható közvetlenül a palackozás előtt, hogy optimalizáljuk a bor végső érzékszervi tulajdonságait.
Technikai jellemzők:
A TANPLENUM világos barna színű por alakú termék, édeskés ízzel, és egy kis fanyar, „összehúzó” jelleggel.
Rendkívül jól oldódik vízben és borban. Közepes felületi töltéssel rendelkezik.
Összetétele: hidrolizálható tannin, szőlőből származó poliszaccharid
Alkalmazás:
A TANPLENUM ajánlott minden prémium borhoz amiatt, hogy:
* Harmonizálja az íz és illat érzetet
* Fokozza a bor testességét
* Hosszú időre stabilizálja a bor jellemző színét
* Ideális körülményt teremt a bor érési folyamataihoz (mikrooxidációhoz)
Felhasználási útmutató:
Oldjuk fel a terméket 10-szeres mennyiségű vízben, majd egyenletesen keverjük el!
Öntsük a szuszpenziót a kezelendő borhoz (homogenizáljuk)!
Adagolás:
Fehér bornál: 1-3 g/hl
Vörös bornál 3-10 g/hl
Az optimális adag beállításához előzetes érzékszervi próbateszt javasolt.
Csomagolás:
1kg-os tasak, 10 kg-os karton