Természetes szőlőtannin borászati célra (85% polifenol)
Az anyag jellemző tulajdonságai:
A termék a préselés után visszamaradt fehér szőlő héjából kivont polifenolokból áll. Az előállítás szigorú technológiai folyamatai során a szőlőhéj extraktumot többszörösen tisztítják, majd sűrítik. A gyártás során alkalmazott tisztán fizikai eljárások garantálják, hogy nem változnak meg a szőlőből származó polifenolok természetes jellemzői. Tartósítószert nem tartalmaz.
A TANRAISIN BC előnyei:
- A termék az eredete révén a borral azonos polifenol struktúrával rendelkezik.
- Hangsúlyozza a fehér és vörösborok jellegzetességeit úgy, hogy közben a tanninokra jellemző fanyar íz nem érezhető, így a bor alapvető jellege nem változik.
- Stabilizálja a vörös színt a vörösborok antocianinjaival komplexet képezve.
- Csökkenti a fehérborok kolloidális zavarosodásának lehetőségét.
- Hangsúlyozza a fahordós érlelés jellegét.
- Növeli a bor egészségre gyakorolt előnyös hatását.
Használati utasítás:
Közvetlenül a borhoz adható, mert nagyon jó a tenzioaktív tulajdonsága, így a borban tökéletesen oldódik.
Adagolás:
A kezelendő bor struktúrájától függően 1-20 g/hl.
Csomagolás:
1kg-os bélelt kartondobozban.
Kémiai és fizikai tulajdonságok:
- - Polifenol tartalom: 80-85 %.
- - Antocianinok: 055-65 %, (ebből oligomer 15 %, polimer 85 %.)
- - Oldhatóság vízben és borban: 100 %.
- - Nedvesség: < 10 %.
- - pH érték: 4 – 4,5
- - Hamu: 0,3 % alatt.
- - Sűrűség: 0,4
A termék egészségre ártalmatlan, ezért biztonsági előírást nem igényel.
OÉTI szám: 1512/2000
A 106/1997 (XII. 19.) FM. Rendelet (a bortörvény végrehajtási utasítása) 2. sz melléklet 2/e pontja szerint borászati felhasználása engedélyezett.