Magyarázat a táblázathoz:
A táblázat vízszintes soraiban szereplő különböző gyártmányú szűrőlapok a szűrés-élesség elméleti mérőszáma, a vízáteresztő képesség (m3/m2/h vagy l/m2/min.) alapján kerültek összehasonlításra. Figyelembe kell azonban venni, hogy a különféle italok zavarosító anyagainak eltérő viselkedése (sör, bor, pezsgő stb.), valamint a szűrőlapok egyéb tulajdonságai folytán a gyakorlatban a szűrési teljesítmények eltérhetnek egymástól. A szűrőlap kiválasztásánál tehát a gazdaságossági szempontokkal együtt a gyakorlati tapasztalatokat is érdemes figyelembe venni.
Javasolt a szűrési feladat kettő, vagy több fázisban történő elvégzése, mert az elő-, finom- és steril szűrőlapok megfelelő párosításával jelentős költségmegtakarítás érhető el.