Keresés:
 Mycoferm CRU-211

Aktív, szárított fajélesztő, tanninban gazdag vörös cefre hosszú idejű héjon erjesztéséhez.  
Saccharomyces cerevisiae


Általános jellemzők és alkalmazások:

A MYCOFERM CRU-211 kifejezetten ajánlott prémium vörösborok készítéséhez, ahol a hosszú idejű
héjon erjesztést hosszú idejű barrique érlelés követ. Hangsúlyozza a  szőlő fajtajegyeit, és hozzájárul a színanyagok stabil megmaradásához. Különösen a MYCOFERM CRU-211 élesztővel erjesztett Merlot fajtánál érezhetők a tipikus fajtajegyek. A fent leírtakon túlmenően az ozmotoleráns és az  alkoholtűrő tulajdonságait emelnénk ki, valamint azt, hogy az erjedés beindítása után nagyon rövid lappangási fázist mutat.
 
Technológiai ajánlások:

  • Magas minőségű szőlők mustjának (cefréjének) erjesztéséhez, magas cukortartalom mellett.
  • Tanninban gazdag, vörösborok erjesztéséhez.
  • További barrique érlelésre (mikrooxidációra) szánt borok erjesztéséhez
  • A színvesztés minimálisra csökkentése érdekében (pl. a Pinot noir fajtánál).


Technikai jellemzők:
Osztályozás:  Saccharomyces cerevisiae
Koncentráció:  25 x1012 db élő sejt/g
Erjesztési hőmérséklet:  17 és 30 0C között
Cukor/alkohol hozam:  16,7 g cukor / 1% alkohol
Alkoholtolerancia:  15% vol.
Szabad SO2 tolerancia:  50 mg/l
Habtermelés/habzás:  minimális
Glicerol termelés:  közepesen magas
Illósav termelés:  nagyon alacsony
Acetaldehid termelés:    nagyon alacsony
Magasabb rendű alkoholok termelése:  alacsony
H2S termelés:  alacsony
SO2 termelés:  alacsony

Adagolás:
A MYCOFERM CRU 211 javasolt adagolása normál körülmények között 20 g/hl. Kritikus esetben (pl. erjedés leállása magas alkoholtartalom mellett) javasoljuk nagyobb adag használatát, esetleg anyaélesztő készítését is..
FONTOS: A MYCOFERM CRU 211  tulajdonságainak a teljesebb kihasználásához különösen javasolt a biológiai szabályzók alkalmazása úgy, mint ZIMOVIT, NUTROZIM és CREAFERM.

Használati utasítás:
Készítsen egy tiszta vödörben a MYCOFERM CRU 211  minden kilogrammjához 10 liter 5%-os cukoroldatot. Lehetőség szerint használjon klórmentes vizet, 35-38 0C hőmérsékleten. Az oldat óvatos kevergetése mellett adja hozzá az élesztőt. 10 perc után óvatosan keverje meg újra és várjon újabb 10 percet a rehidratáláshoz. A következő 10 perc során (összesen tehát 30 percen belül) adja hozzá az élesztőt az erjesztendő borhoz ügyelve arra, hogy a biomassza és az erjesztendő bor hőmérséklete közötti különbség ne legyen több, mint 10 0C. Amennyiben ez elkerülhetetlen, úgy biztosítson fokozatos akklimatizálódást!
Az élesztő tápanyagot mindig csak a teljes mennyiség élesztővel történő beoltása után, az erjesztő tartályba adagoljuk, lehetőleg 2 vagy 3 részletben.

Csomagolás, tárolás:
500 g-os vákuumcsomag 10 kg-os doboz
Tárolja eredeti csomagolásban 5 és 15 0C között száraz helyen. A felbontott csomagot zárja vissza és  tartsa hűtőben + 4 0C-on.

  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép