Keresés:
 Mycoferm CRU-69

Aktív, szárított fajélesztő, szélsőséges körülmények között zajló erjesztésekhez, pezsgőkészítéshez.
Saccharomyces cerevisiae var. Bayanus.


Általános jellemzők és alkalmazások:
A MYCOFERM CRU-69 élesztőtörzset elsősorban minőségi pezsgők készítéséhez ajánljuk.
A MYCOFERM CRU-69 képes alkalmazkodni a legkülönfélébb hőmérsékleti körülményekhez; ennek a sajátosságának köszönhetően még olyan nehéz körülmények között is használható, mint félig fagyott szőlőknél hideg időben, vagy akár meleg területeken hűtéssel nem rendelkező üzemekben. A MYCOFERM CRU-69 ozmotoleráns, jó alkoholtermelő, „Killer” hatású, amely megkönnyíti a dominan-cia kialakítását az őshonos, vadélesztőkkel szemben.
A MYCOFERM CRU-69 egy száraz aktív élesztő valamennyi erjesztés típushoz.
A technikai jellemzői a következő feladatokra teszik különösen alkalmassá:

  • Magas cukortartalmú mustok erjesztéséhez
  • Problémás erjesztések elindításához és szárazra erjesztéshez
  • Erjesztés nagyon alacsony hőmérsékleten
  • Magas alkoholtartalmú borok második erjesztéséhez
  • Pezsgőerjesztéshez, ahol ki szeretnénk emelni az adott fajta sajátosságait.


Technikai jellemzők:
Osztályozás:  Saccharomyces cerevisiae var. Bayanus
Koncentráció:  25 x1012 db/g
Erjesztési hőmérséklet:  8 és 34 0C között
Cukor/alkohol hozam:  16,5 g cukor / 1% alkohol
Alkoholtolerancia:  18% vol.
Habtermelés/habzás:  alacsony
Glicerol termelés:  közepes
Illósav termelés:  alacsony
Acetaldehid termelés:  alacsony
Magasabb rendű alkoholok termelése:  alacsony
H2S termelés:  nagyon alacsony
SO2 termelés:   nagyon alacsony
Killer hatás:  van

Adagolás:
A MYCOFERM CRU 69 javasolt adagolása normál körülmények között 20 g/hl. Kritikus esetben (pl. erjedés leállása magas alkoholtartalom mellett) javasoljuk nagyobb adag használatát, esetleg anyaélesztő készítését is..
FONTOS: A MYCOFERM CRU 69  tulajdonságainak a teljesebb kihasználásához különösen javasolt a biológiai szabályzók alkalmazása úgy, mint ZIMOVIT, NUTROZIM és CREAFERM.

Használati utasítás:
Készítsen egy tiszta vödörben a MYCOFERM CRU 69  minden kilogrammjához 10 liter 5%-os cukoroldatot. Lehetőség szerint használjon klórmentes vizet, 35-38 0C hőmérsékleten. Az oldat óvatos kevergetése mellett adja hozzá az élesztőt. 10 perc után óvatosan keverje meg újra és várjon újabb 10 percet a rehidratáláshoz. A következő 10 perc során (összesen tehát 30 percen belül) adja hozzá az élesztőt az erjesztendő borhoz ügyelve arra, hogy a biomassza és az erjesztendő bor hőmérséklete közötti különbség ne legyen több, mint 10 0C. Amennyiben ez elkerülhetetlen, úgy biztosítson fokozatos akklimatizálódást!
Az élesztő tápanyagot mindig csak a teljes mennyiség élesztővel történő beoltása után, az erjesztő tartályba adagoljuk, lehetőleg 2 vagy 3 részletben.

Csomagolás, tárolás:
500 g-os vákuumcsomag 10 kg-os doboz
Tárolja eredeti csomagolásban 5 és 15 0C között száraz helyen. A felbontott csomagot zárja vissza és tartsa hűtőben + 4 0C-on.

  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép