Keresés:
 Mycoferm CRU-88

A MYCOFERM CRU-88 olyan,  aromatikus tulajdonságokkal rendelkező szárított aktív élesztő, amely nagy mennyiségben képes az erjedési észterek és acetátok képzésére.
Saccharomyces Cerevisiae


Általános jellemzők és alkalmazás:
A MYCOFERM CRU 88 alkalmas a fehér és rozéborok mustjának erjesztésére még erősen tisztított mustok esetében és alacsony hőmérsékleten is.
Erőteljes erjesztő képessége és az alkohollal szembeni nagy toleranciája ideálissá teszi olyan helyze-
tekben történő alkalmazásához, ahol a magas alkoholtartalom miatt korlátozottak a lehetőségek más aromatikus törzsek használatára.  Kiemelkedő sikerrel alkalmazható rozéborok készítéséhez is, amelynél több gyümölcsösség és lágyabb, simább jelleg érhető el.
Olyan esetekben, amikor a gyöngyöző borok szén-dioxid tartalmát természetes módon, erjesztés útján kívánjuk biztosítani szintén ezt az élesztő típust javasoljuk.
A MYCOFERM CRU-88 tehát a friss, üde fehér- és rozéborok élesztője az alábbi tulajdonságai révén:

  • Nagyobb mennyiségű észtert és acetátot termel, fokozva ezzel a gyümölcsös és virágos jelleget.
  • Az észterek és acetátok termelődése legintenzívebb 16 0C hőmérsékleten történő erjesztéskor tapasztalhatók
  • A legtöbb glicerolt 18 0C körüli hőmérsékleten termeli.
  • Fenntartja a borok frissességét, mert nem segíti elő az almasav bomlás beindulását.
  • Kiváló, fiatalos, gyümölcsös gyöngyöző borok készítéséhez a legjobb választás.


Borászati jellemzők:
Besorolás:  Saccharomyces cerevisiae
Koncentráció:   25 x1012 db élő sejt/g
Erjedési hőmérséklet:  8 és 25 0C között
Cukor/alkohol hozam:   16,5 g cukor/1% alkohol
Alkoholtolerancia:  16 % vol.
Észter és acetátképzés:  magas
Habképzés:  minimális
Glicerol termelés:  6-8 g/l az induló cukortartalom függvényében.
Illósav termelés:  alacsony
Acetaldehid termelés:  alacsony
Magasabb rendű alkoholok termelése:  alacsony
H2S termelés:  alacsony
SO2 termelés:  alacsony
 
Adagolás:
A MYCOFERM CRU 88 javasolt adagolása normál körülmények között 20 g/hl. Kritikus esetben (pl. erjedés leállása magas alkoholtartalom mellett) javasoljuk nagyobb adag használatát, esetleg anyaélesztő készítését is..
FONTOS: A MYCOFERM CRU 88 tulajdonságainak a teljesebb kihasználásához különösen javasolt a biológiai szabályzók alkalmazása úgy, mint ZIMOVIT, NUTROZIM és CREAFERM.

Használati utasítás:
Készítsen egy tiszta vödörben a MYCOFERM CRU 88 minden kilogrammjához 10 liter 5%-os cukoroldatot. Lehetőség szerint használjon klórmentes vizet, 35-38 0C hőmérsékleten. Az oldat óvatos kevergetése mellett adja hozzá az élesztőt. 10 perc után óvatosan keverje meg újra és várjon újabb 10 percet a rehidratáláshoz. A következő 10 perc során (összesen tehát 30 percen belül) adja hozzá az élesztőt az erjesztendő borhoz ügyelve arra, hogy a biomassza és az erjesztendő bor hőmérséklete közötti különbség ne legyen több, mint 10 0C. Amennyiben ez elkerülhetetlen, úgy biztosítson fokozatos akklimatizálódást!
Az élesztő tápanyagot mindig csak a teljes mennyiség élesztővel történő beoltása után, az erjesztő tartályba adagoljuk, lehetőleg 2 vagy 3 részletben.

Csomagolás, tárolás:
500 g-os vákuumcsomag 10 kg-os doboz
Tárolja eredeti csomagolásban 5 és 15 0C között száraz helyen. A felbontott csomagot zárja vissza és tartsa hűtőben + 4 0C-on.

  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép