A termék leírása:
A méhviasz a méhek mirigyeinek olyan képlékeny kiválasztási anyaga, amelyből a lépet felépítik.
A méztől megszabadított lépet megolvasztják, (61-68 °C-on), tisztítják, majd dermedni hagyják.
A végleges színárnyalatot a különböző oxidáló szerekkel történő kezelés révén érik el.
Tulajdonságok:
A méhviasz vízben, hideg alkoholban, oldhatatlan. Forró alkoholban, forró zsírokban, illóolajokban
éterben, benzolban, kloroformban, terpentinolajban oldódik.
Elszappanosítási száma: kb.85-95 mg KOH/g.
Felhasználási területei:
Bútorviaszok, gyanták, krémek, kenőcsök készítése. Az italpalackozás területén a ledugózott, lezárt
palackok nyakának bemártása terén van szerepe, amely a palackkapszulák helyett egy alternatív, természetes módszerként, főleg a magas minőségi kategóriás boroknál használatos.
Munkavédelem,környezetvédelem:
A termék gyakorlatilag emberre és környezetre veszélytelen
Biztonságtechnikai adatlap nem szükséges.