Préselés inert gáz alatt, a gáz újrahasznosításával:
Préseléskor a szőlő kapcsolatba kerül a levegővel a préstartályban, amely oxidációt okoz. Ez az oxidáció a lé és préselés végén a törköly megbarnulásában nyilvánul meg. Ez az oxidációs jelenség visszafordíthatatlanul rontja a must minőségét (szín, illat, fajtajelleg,…).
A Bucher Vaslin inert gáz alatt történő innovatív és szabadalmaztatott préselési folyamat, garantálja, hogy a kipréselt must 100%-a oxidáció nélkül kerüljön kipréselésre. Ez a folyamatosan zárt rendszerben történő működésnek köszönhető. A felhasznált gáz újrahasznosítása egy rugalmas tároló segítségével történik, a gáz többször felhasználható. Az alkalmazás költsége nagyon alacsony. A folyamat teljes mértékben automatikus.
A Bucher Inertys a következő berendezéseknél érhető el:
- Bucher XPF 22/30/40
- Bucher XPF 50/62/80
- Bucher Xpert 100-450