🍇 Új szintre lép a borok derítése – Bemutatkozik az EVER CYTO termékcsalád
Az EVER S.r.l. legújabb fejlesztése, a CYTO termékcsalád, áttörést jelent a borászati derítés és stabilizálás világában. A termékek középpontjában a Yeast Protein Extracts (YPE), vagyis élesztőfehérje-kivonatok állnak, melyek kiváló alternatívát nyújtanak az állati eredetű fehérjékkel szemben – fenntarthatóak, allergénmentesek, így tökéletesen alkalmasak a legmodernebb fogyasztói elvárásoknak.
Ellentétben egyes növényi alapú megoldásokkal, a YPE nem visz be idegen aromákat, miközben javítja a bor tisztaságát és organoleptikus profilját, valamint hozzájárul a stabilitás kialakításához. A CYTO sorozat minden oenológiai igényt lefed, négy egyedi formulával:
 
			CYTO-Coll – A “Élesztő Zselatin”
A CYTO-Coll célja az állati eredetű fehérjék (pl. zselatin, vizahólyag, kazein) kiváltása a borkészítés során.
Kiemelt tulajdonságai:
- 
Gyors és hatékony ülepítés fehér, rozé és vörös boroknál is 
- 
Csökkenti a fanyarságot és a keserű jegyeket, miközben megőrzi a bor aromás frissességét 
- 
Aktív kitozán hozzáadásával tovább javul a tisztítóhatás és fémion-megkötő képesség 
 
			CYTO-Clar – Tisztaság, stabilitás, frissesség
A CYTOclar kifejezetten a fehér és rozé mustok, valamint borok precíz derítésére lett kifejlesztve. Gyors és kompakt ülepedés mellett kimagaslóan hatékony a szín hibák és instabil fehérjék eltávolításában.
Fő előnyei:
- 
Hatékonyan kezeli a színhibákat (pinkesedést) és fehérje kiválást 
- 
Stabilizálja a fenolos összetevőket, javítva a bor tartósságát 
- 
Megőrzi a bor friss illat- és ízprofilját, csökkenti a zöld jegyeket 
- 
Aktív szén segít eltávolítani oxidált polifenolokat és narancsos árnyalatokat 
- 
Bentonit biztosítja a gyors és stabil ülepedést 
 
			CYTO-Fine – Tisztaság a vörösborok kifejező erejéért
Speciálisan vörös- és rozéborokhoz kifejlesztve (a Tojásalbumin kiváltásásra), hogy javítsa azok érzékszervi egyensúlyát, csökkentse a fanyarságot.
Kiemelt tulajdonságai:
- 
Csökkenti a keserű, fanyar tanninokat 
- 
Stabilizálja az antociánokat, így védi a bor színét 
- 
Kiemeli a bor gyümölcsös és fűszeres jegyeit 
- 
Kitozán segítségével javítja derítő képességet és csökkenti a nehézfémek jelenlétét 
 
			CYTO-Stab – Stabilitás, amiben megbízhatunk
A CYTO-Stab modern, kettős hatású szer, mely egyszerre végzi a mustok, borok derítését és stabilizálását.
Kiemelt tulajdonságai:
- 
Válogatott szilikátok, PVPP, Kitozán és YPE kombinációja – kiváló a fenolos és kolloid instabilitásokra (Hatékony fehérjementesítő és tisztító hatás) 
- 
Csökkenti a katechineket és az oxidálható vegyületeket, növelve a bor élettartamát 
- 
Fémion-megkötő hatásával segít megelőzni az idő előtti öregedést 
- 
Csökkenti a fanyar és keserű jegyeket, így növeli az ízharmóniát 
Miért válasszuk a CYTO termékcsaládot?
- 
- 
❌ Állati fehérje mentes – ideális vegetáriánus és vegán elvárásokhoz 
- 
🧬 GMO-mentes – természetes alapanyagokra épül 
- 
🚫 Allergénmentes – nem tartalmaz az EU 1169/2011 rendelet szerinti allergéneket 
- 
🍷 Bio-kompatibilis – megfelel az európai bio borkészítési szabályozásoknak (Kivétel Cyto-Stab) 
- 
👃 Nincs kellemetlen mellékíz vagy illat 
- 
🌍 Fenntartható és korszerű – válasz a modern borkészítés kihívásaira 
 
- 
A CYTO termékcsalád a kutatás és technológia találkozása a borászat művészetével. Legyen szó fehér, rozé vagy vörös bor készítéséről, az EVER új generációs YPE-alapú derítői biztosítják a kívánt tisztaságot, stabilitást és stílust – kompromisszumok nélkül.
További információkért érdeklődjön központi irodánk elérhetőségén!
⇓
 
			 
				