🍇 Új szintre lép a borok derítése – Bemutatkozik az EVER CYTO termékcsalád
Az EVER S.r.l. legújabb fejlesztése, a CYTO termékcsalád, áttörést jelent a borászati derítés és stabilizálás világában. A termékek középpontjában a Yeast Protein Extracts (YPE), vagyis élesztőfehérje-kivonatok állnak, melyek kiváló alternatívát nyújtanak az állati eredetű fehérjékkel szemben – fenntarthatóak, allergénmentesek, így tökéletesen alkalmasak a legmodernebb fogyasztói elvárásoknak.
Ellentétben egyes növényi alapú megoldásokkal, a YPE nem visz be idegen aromákat, miközben javítja a bor tisztaságát és organoleptikus profilját, valamint hozzájárul a stabilitás kialakításához. A CYTO sorozat minden oenológiai igényt lefed, négy egyedi formulával:

CYTO-Coll – A “Élesztő Zselatin”
A CYTO-Coll célja az állati eredetű fehérjék (pl. zselatin, vizahólyag, kazein) kiváltása a borkészítés során.
Kiemelt tulajdonságai:
-
Gyors és hatékony ülepítés fehér, rozé és vörös boroknál is
-
Csökkenti a fanyarságot és a keserű jegyeket, miközben megőrzi a bor aromás frissességét
-
Aktív kitozán hozzáadásával tovább javul a tisztítóhatás és fémion-megkötő képesség

CYTO-Clar – Tisztaság, stabilitás, frissesség
A CYTOclar kifejezetten a fehér és rozé mustok, valamint borok precíz derítésére lett kifejlesztve. Gyors és kompakt ülepedés mellett kimagaslóan hatékony a szín hibák és instabil fehérjék eltávolításában.
Fő előnyei:
-
Hatékonyan kezeli a színhibákat (pinkesedést) és fehérje kiválást
-
Stabilizálja a fenolos összetevőket, javítva a bor tartósságát
-
Megőrzi a bor friss illat- és ízprofilját, csökkenti a zöld jegyeket
-
Aktív szén segít eltávolítani oxidált polifenolokat és narancsos árnyalatokat
-
Bentonit biztosítja a gyors és stabil ülepedést

CYTO-Fine – Tisztaság a vörösborok kifejező erejéért
Speciálisan vörös- és rozéborokhoz kifejlesztve (a Tojásalbumin kiváltásásra), hogy javítsa azok érzékszervi egyensúlyát, csökkentse a fanyarságot.
Kiemelt tulajdonságai:
-
Csökkenti a keserű, fanyar tanninokat
-
Stabilizálja az antociánokat, így védi a bor színét
-
Kiemeli a bor gyümölcsös és fűszeres jegyeit
-
Kitozán segítségével javítja derítő képességet és csökkenti a nehézfémek jelenlétét

CYTO-Stab – Stabilitás, amiben megbízhatunk
A CYTO-Stab modern, kettős hatású szer, mely egyszerre végzi a mustok, borok derítését és stabilizálását.
Kiemelt tulajdonságai:
-
Válogatott szilikátok, PVPP, Kitozán és YPE kombinációja – kiváló a fenolos és kolloid instabilitásokra (Hatékony fehérjementesítő és tisztító hatás)
-
Csökkenti a katechineket és az oxidálható vegyületeket, növelve a bor élettartamát
-
Fémion-megkötő hatásával segít megelőzni az idő előtti öregedést
-
Csökkenti a fanyar és keserű jegyeket, így növeli az ízharmóniát
Miért válasszuk a CYTO termékcsaládot?
-
-
❌ Állati fehérje mentes – ideális vegetáriánus és vegán elvárásokhoz
-
🧬 GMO-mentes – természetes alapanyagokra épül
-
🚫 Allergénmentes – nem tartalmaz az EU 1169/2011 rendelet szerinti allergéneket
-
🍷 Bio-kompatibilis – megfelel az európai bio borkészítési szabályozásoknak (Kivétel Cyto-Stab)
-
👃 Nincs kellemetlen mellékíz vagy illat
-
🌍 Fenntartható és korszerű – válasz a modern borkészítés kihívásaira
-
A CYTO termékcsalád a kutatás és technológia találkozása a borászat művészetével. Legyen szó fehér, rozé vagy vörös bor készítéséről, az EVER új generációs YPE-alapú derítői biztosítják a kívánt tisztaságot, stabilitást és stílust – kompromisszumok nélkül.
További információkért érdeklődjön központi irodánk elérhetőségén!
⇓
