🍇 Új szintre lép a borok derítése – Bemutatkozik az EVER CYTO termékcsalád

Az EVER S.r.l. legújabb fejlesztése, a CYTO termékcsalád, áttörést jelent a borászati derítés és stabilizálás világában. A termékek középpontjában a Yeast Protein Extracts (YPE), vagyis élesztőfehérje-kivonatok állnak, melyek kiváló alternatívát nyújtanak az állati eredetű fehérjékkel szemben – fenntarthatóak, allergénmentesek, így tökéletesen alkalmasak a legmodernebb fogyasztói elvárásoknak.

Ellentétben egyes növényi alapú megoldásokkal, a YPE nem visz be idegen aromákat, miközben javítja a bor tisztaságát és organoleptikus profilját, valamint hozzájárul a stabilitás kialakításához. A CYTO sorozat minden oenológiai igényt lefed, négy egyedi formulával:

Termékfotó: Gyártó: Ever; Termék: CYTO-COLL- borászati derítőanyag (YPE)

CYTO-Coll – A “Élesztő Zselatin”

A CYTO-Coll célja az állati eredetű fehérjék (pl. zselatin, vizahólyag, kazein) kiváltása a borkészítés során.

Kiemelt tulajdonságai:
  • Gyors és hatékony ülepítés fehér, rozé és vörös boroknál is

  • Csökkenti a fanyarságot és a keserű jegyeket, miközben megőrzi a bor aromás frissességét

  • Aktív kitozán hozzáadásával tovább javul a tisztítóhatás és fémion-megkötő képesség​

Termékfotó: Gyártó: Ever; Termék: CYTO-CLAR - borászati derítőanyag (YPE)

CYTO-Clar – Tisztaság, stabilitás, frissesség

A CYTOclar kifejezetten a fehér és rozé mustok, valamint borok precíz derítésére lett kifejlesztve. Gyors és kompakt ülepedés mellett kimagaslóan hatékony a szín hibák és instabil fehérjék eltávolításában.

Fő előnyei:

  • Hatékonyan kezeli a színhibákat (pinkesedést) és fehérje kiválást

  • Stabilizálja a fenolos összetevőket, javítva a bor tartósságát

  • Megőrzi a bor friss illat- és ízprofilját, csökkenti a zöld jegyeket

  • Aktív szén segít eltávolítani oxidált polifenolokat és narancsos árnyalatokat

  • Bentonit biztosítja a gyors és stabil ülepedést

    Termékfotó: Gyártó: Ever; Termék: CYTO-FINE- borászati derítőanyag (YPE)

    CYTO-Fine – Tisztaság a vörösborok kifejező erejéért

    Speciálisan vörös- és rozéborokhoz kifejlesztve (a Tojásalbumin kiváltásásra), hogy javítsa azok érzékszervi egyensúlyát, csökkentse a fanyarságot.

    Kiemelt tulajdonságai:
    • Csökkenti a keserű, fanyar tanninokat

    • Stabilizálja az antociánokat, így védi a bor színét

    • Kiemeli a bor gyümölcsös és fűszeres jegyeit

    • Kitozán segítségével javítja derítő képességet és csökkenti a nehézfémek jelenlétét

    Termékfotó: Gyártó: Ever; Termék: CYTO-STAB- borászati derítőanyag (YPE)

    CYTO-Stab – Stabilitás, amiben megbízhatunk

    A CYTO-Stab modern, kettős hatású szer, mely egyszerre végzi a mustok, borok derítését és stabilizálását.

    Kiemelt tulajdonságai:
    • Válogatott szilikátok, PVPP, Kitozán és YPE kombinációja – kiváló a fenolos és kolloid instabilitásokra (Hatékony fehérjementesítő és tisztító hatás)

    • Csökkenti a katechineket és az oxidálható vegyületeket, növelve a bor élettartamát

    • Fémion-megkötő hatásával segít megelőzni az idő előtti öregedést

    • Csökkenti a fanyar és keserű jegyeket, így növeli az ízharmóniát

    Miért válasszuk a CYTO termékcsaládot?

      • Állati fehérje mentes – ideális vegetáriánus és vegán elvárásokhoz

      • 🧬 GMO-mentes – természetes alapanyagokra épül

      • 🚫 Allergénmentes – nem tartalmaz az EU 1169/2011 rendelet szerinti allergéneket

      • 🍷 Bio-kompatibilis – megfelel az európai bio borkészítési szabályozásoknak (Kivétel Cyto-Stab)

      • 👃 Nincs kellemetlen mellékíz vagy illat

      • 🌍 Fenntartható és korszerű – válasz a modern borkészítés kihívásaira

    A CYTO termékcsalád a kutatás és technológia találkozása a borászat művészetével. Legyen szó fehér, rozé vagy vörös bor készítéséről, az EVER új generációs YPE-alapú derítői biztosítják a kívánt tisztaságot, stabilitást és stílust – kompromisszumok nélkül.

     

      További információkért érdeklődjön központi irodánk elérhetőségén!

      Ever_logo-w-500