Keresés:
 Everzym GPC

Koncentrált pektinbontó enzim granulátum

Bevezetés:
Az enzimek használata egy olyan hatékony eljárás a modern borászatban, melyet a borkészítő a következő célok elérése érdekében alkalmaz:

  • A préselés ideje alatt szabadon csorgó lé hozamának növelésére
  • A letisztulás idejének lerövidítésére úgy a mustokban mint a borokban
  • A szín kinyerésére a kék szőlőszemekből
  • A szűrési hozamok növelésére
  • Az aromák kivonására stb.

A borász az EVERZYM skálából feladatai elvégzésének segítésére a következő paramétereken alapuló, enzimkészítményt választhatja ki: reakcióidő, pH, hőmérséklet,  technológiai célkitűzés.

Műszaki jellemzők:
Az EVERZYM GPC egy mikro-granulátum formájú enzim-készítmény, mely hosszú ideig stabil marad, s mely ugyancsak könnyedén oldódik és könnyen használható. Az EVERZYM GPC pektináz és pektin-liáz koncentrációja csökkentheti annak adagolását, más hagyományos készítményekkel szemben. A pektináz hatás, mely a mustok kezelésében a legfontosabb, helyben könnyen leellenőrizhető az ún. "Alkoholpróba" által.

Alkalmazás és használati utasítás:
Az EVERZYM GPC az oldódó és nem oldódó pektinekre egyaránt hat és ezért használata javasolt:

  • A szabadon csorgó fehér lé esetében, annak a cefréből való azonnali elkülönítése után, a letisztulás, flotáció, szeparálás, szűrés meggyorsítása érdekében.
  • A fehér szőlőcefrében, rövid maceráció céljából, a kriogén maceráció alternatívájaként.
  • A kék szőlőszemeken, a szín és aroma kivonásának, letisztulásának és szűrhetőségének felgyorsítása érdekében.
  • A fermentáció végén a bor letisztulásának és későbbi (különösen az új borok) szűrésének gyorsítása, a derítőanyag dózisának csökkentése, és ezáltal a gyorsabb stabilizáció érdekében.

Az EVERZYM GPC-t tiszta vödörben, lehetőleg klórmentes, hideg vízzel kell felhígítani. Az oldat néhány óráig stabil marad, amennyiben megfelelő állapotban tárolják.

Adagolás: 0,5 - 2 g/hl

Csomagolás, tárolás:
Az EVERZYM GPC:

  • Kapható 250 grammos és 1 kg-os kiszerelésben.
  • Természetes, alacsony szintű cinnamil-eszterázzal készül.
  • Bárminemű GMO (génmanipulációs) technológia segítsége nélkül készül, az Európai Rendszabályok, EU 98/81/EC szerint.
  • Ajánlatos az EVERZYM GPC-t nedvességtől védett helyen, 5-15°C hőmérsékleten tárolni.
  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép