Keresés:
 Everzym Liquid

Folyékony, tömény pektinbontó enzim

Bevezetés:
Az enzimek használata egy olyan hatékony eljárás a modern borászatban, melyet a borász a következő célok elérése érdekében alkalmaz:

  • A préselés ideje alatt szabadon csorgó lé hozamának növelésére
  • A letisztulás idejének lerövidítésére úgy a mustokban mint a borokban
  • A szín kinyerésére a kék szőlőszemekből
  • A szűrési hozamok növelésére
  • Az aromák kivonására stb.

A borász az EVERZYM skálából minden olyan feladathoz talál megfelelő készítményt, amelyet enzimek  alkalmazásával lehet megoldani. A megfelelő típus kiválasztását olyan egyszerű laborvizsgálatok segítik, mint az alkoholpróba, amely tájékoztatást ad a jelenlévő enzim akitivitás nagyságáról.

Műszaki jellemzők:
Az EVERZYM LIQUID egy cseppfolyós halmazállapotú tömény enzim-készítmény, mely azonnal vagy előzetesen felhígítva használható. Az EVERYZM LIQUID erős pektinbontó hatású, mely gyorsan lecsökkenti a must viszkozitását, ezzel segítve az elkülönítési folyamatokat, mint pl. a flotációt, szeparálást, stb.

Alkalmazás, használati utasítás:
Az EVERZYM LIQUID az oldódó és nem oldódó pektinekre egyaránt hat és ezért használata ajánlott:

  • A szabadon elfolyó fehér mustoknál, azonnal a lé elválasztás , vagy préselés után, a flotáció, szeparálás, szűrés, stb. gyorsítása érdekében
  • A fehér szőlőcefrénél, rövid érintkezési periódusban, a hideg maceráció  alternatívájaként.
  • A kék szőlőcefrénél, a szín és aroma kivonásának, a letisztulásnak és a szűrhetőség kialakulásának felgyorsítása érdekében.
  • A fermentáció végén a bor letisztulásának gyorsítása, a derítőanyag dózisának csökkentése, a szűrhetőség javítása és a gyorsabb stabilizáció érdekében.


Az EVERZYM LIQUID-et tiszta tárolóban, lehetőleg klórmentes, hideg vízzel kell felhígítani. Az oldat, amennyiben helyesen tárolják néhány órán át stabil marad.

Adagolás: 0,5 - 3 g/hl (hektoliter)

MEGJEGYZÉS
Az EVERZYM LIQUID:

  • Forgalmazása 1 kg-os és 20 kg-os kiszerelésben történik.
  • Természetes, alacsony szintű cinnamil-eszterázzal készül.
  • Bárminemű GMO (génmanipulációs) technológia segítsége nélkül készül, az Európai Rendszabályok szerint EU 98/81/EC.
  • Ajánlatos az EVERZYM GPC-t nedvességtől védett helyen, 5-15°C hőmérsékleten tárolni.
  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép